اخبار و تازه ها پنجشنبه 21 بهمن 1400 ساعت 18:46

محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر اومیکرون با رعایت شیوه زندگی سالم

کودکان مبتلا به سوء تغذیه و یا کودکانی که به هر دلیل تغذیه خوبی ندارند و یا از مصرف غذای لازم و کافی خودداری می کنند، بیش از سایر کودکان در معرض ابتلا به اومیکرون از نوع متوسط تا شدید هستند.

دکتر پریسا ترابی عضو هیئت مدیره انجمن

اومیکرون یک سویه از کرونا با قابلیت سرایت و انتقال بسیار بالا می باشد لذا معاشرت های اجتماعی معمول در کرونا نیز باید بسیار محدودتر شود.
کودکان مبتلا به سوء تغذیه و یا کودکانی که به هر دلیل تغذیه خوبی ندارند و یا از مصرف غذای لازم و کافی خودداری می کنند، بیش از سایر کودکان در معرض ابتلا به اومیکرون از نوع متوسط تا شدید هستند.
به فرزندانتان اطلاعات درست بدهید. بسته به اینکه فرزندتان چند سال دارد، اطلاعات قابل درکی در مورد Omicron و راه های آلودگی با آن و اینکه چگونه کل خانواده می تواند ایمن بماند یا به خطر بیفتد بدهید. به‌عنوان مثال، اگر یکی از اعضای خانواده‌ دچار نقص ایمنی یا بیماری زمینه ای باشد، با زمانی که خانواده‌ جوان و سالم باشد سطح تهدید متفاوت خواهد بود. کووید مثبت بودن، بسته به سلامت کلی هر فرد، تأثیرات متفاوتی بر زندگی افراد خواهد داشت و کودکان نیز در مقابله با این سویه از کرونا از گروه های آسیب پذیر و مستعد ابتلا محسوب می شوند. کودکان بیمار بستری در منزل باید آموزش ببینند که از نزدیک شدن به سایر اعضای خانواده بویژه پدربزرگ ها و مادربزرگ ها و والدینی که بیماری زمینه ای(مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی، سل و ...) دارند باید خودداری کنند.
همچنین به کودکان و نوجوانان در صورتی که در رده سنی واکسیناسیون هستند توضیح دهید که ایمنی سراسری به چه معناست و با انجام واکسیناسیون کامل تا چه حد می توان در برابر این ویروس ایمن شد و یا از شدت بیماری در صورت ابتلا کاست. ضمن اینکه همچنان باید استفاده از ماسک و دوری از اجتماعات را رعایت کرد.
علائم شایع آلودگی با اومیکرون عبارتند از:
  1. آبریزش بینی
  2. سردرد
  3. خستگی (خفیف یا شدید)
  4. عطسه کردن
  5. گلو درد
توصیه هایی برای پیشگیری از ابتلای کودکان و نوجوانان به اومیکرون:
  1. از مکان های شلوغ و مکان های عمومی خودداری کنید. بهتر است زمان خروج از منزل برای خرید مایحتاج زندگی فرزندانتان را با خود به این مکان ها نبرید.
  2. از رفت و آمد با دوستان و بستگان در محل سکونت به ویژه نزدیک شدن و برقراری تماس با کودکان پرهیز نمایید.
  3. از مصرف آب کافی (چهار لیوان مایعات در روز) و رژیم غذایی متعادل حاوی انواع میوه ها و سبزیجات توسط کودکتان اطمینان حاصل نمایید.
  4. در خصوص کودکان زیر دو سال، قطره A+D را طبق دستور عمل های بهداشتی و روزانه به طور مرتب به کودکان خود بدهید.
  5. در طول روز از میوه و سبزی کافی در میان وعده ها و وعده های غذایی کودک برای تقویت سیستم ایمنی او استفاده کنید.
  6. از فعالیت بدنی کافی فرزند خود در طول روز اطمینان حاصل کنید و کودک خود را درگیر بازی کنید و از تماشای بیش از حد صفحات مجازی نمایش مانند تلویزیون، مونیتور کامپیوتر، تبلت و گوشی همراه ممانعت بعمل آورید.
  7. کودک خود را روزانه به مدت حداقل 20-30 دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
  8. جلوگیری از بیماری های منتقله از طریق آب و غذا و حشرات: لازم است از سلامت و بهداشتی بودن آب و مواد غذایی خریداری و نگهداری شده اطمینان حاصل نمایید. استفاده از آب های نگهداری شده در مخازن آب می تواند مستعد کنده آلودگی آب باشد . همچنین غذاهای مانده و یا در معرض حشرات می تواند آلودگی را به کودکان منتقل کرده و زمینه را برای بیماری و ضعف سیستم ایمنی بدن کودک مساعد نماید.
  9. اسباب بازی های کودک را حداقل یک بار در روز با آب و صابون یا اسپری ضد عفونی کننده تمیز کنید.
  10. کف و سایر سطوحی که معمولاً توسط کودکان لمس می شوند را مرتباً تمیز کنید.
 
تغذیه کودکان و نوجوانان مبتلا به اومیکرون در طول دوره درمان:
  1. حداقل دو تا سه میان وعده در اختیار فرزند بیمارتان قرار دهید.
  2. بهترین میان وعده ها عبارتند از: میوه، آب میوه، لقمه های کوچک ساده مانند نان و پنیر و سبزی
  3. برای کودکان بالاتر از 3 سال سالاد میوه از انواع میوه های رنگارنگ فصل مانند تکه های کوچک پرتقال، سیب، موز و کیوی درست کنید.
  4. روزانه دو تا سه لیوان آب میوه تازه (آب مرکبات) برای فرزندتان تهیه کنید.
  5. بهترین غذا برای کودکان و نوجوانان غذاهای نرم و سبک است مانند : انواع فرنی، انواع سوپ (سوپ جو، سوپ دال عدس، سوپ ورمیشل)، حلیم، تخم مرغ و ...
  6. برای تحریک اشتهای کودکان، ظرف غذای آنان را تزئین کرده و از سبزیجات رنگی برای دورچین آنها استفاده کنید: نخودفرنگی، فلفل دلمه ای، گل کلم، گوجه فرنگی، هویج، کدو، لبو و شلغم برای تزئین غذاها مناسب هستند.
  7. تا حدامکان مایعات فراوان به کودک بدهید.
  8. مصرف مکمل های روتین کودک و نوجوانتان را (اعم از قطره A+D، مولتی ویتامین، ویتامین D و ...) که قبلا توسط مراکز بهداشتی درمانی یا پزشک تجویز شده ادامه بدهید.
  9. از مکمل های غذایی پر پروتئین و پرکالری (قابل تهیه از داروخانه ها) به غذای فرزندتان اضافه کنید یا با حل کردن در شیر به او بخورانید.
  10. برای دریافت ریزمغذی ها و انرژی بیشتر می توانید به غذای فرزندتان (مثلا در شیر، فرنی یا سوپ) شیرخشک، تخم مرغ آب پز رنده شده و پودر مغز بادام اضافه کنید.
  11. اضافه کردن کشک به سوپ می تواند پروتئین و کلسیم بسیار خوبی را برای فرزندتان فراهم نماید.
  12. از تهیه غذاهای چرب و سرخ کرده و فست فودها که حاوی پنیر پیتزای فراوان هستند خودداری نمایید.
  13. استفاده از ماسک در منزل برای کودک بیمار(تا حد امکان) و اعضای خانواده در موارد بستری در منزل ضروری است.
 
 

منبع: Kahleova H, Barnard ND. Can a plant-based diet help mitigate Covid-19? Eur J Clin Nutr. Published online January 21, 2022. doi:10.1038/s41430-022-01082-w https://joinzoe.com/learn/omicron-symptoms
تعداد بازدید :  2461
نوشته شده توسط: مدیر سیستم
کلمات کلیدی: 


اخبار و تازه ها
سمینار ها و همایش ها
نمایشگاه ها
کارگاه های آموزشی
طرح ها و برنامه ها

دکتر ربابه شیخ الاسلام

رئیس انجمن