رضیه شناور، دانشجوی دکتری سیاست غذا و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
استراتژی غذای ملی میگوید عادات غذایی نادرست و رژیمهای غذایی نامناسب جمعیت بریتانیا که ناشی از اتکای مصرفکننده و تولیدکننده به غذاهای فرآوریشده است بار ناپایداری را بر دوش نظام ملی سلامت بریتانیا NHS وارد می کند و هر سال باعث مرگ 64000 نفر می شود.
گزارشی بر مبنای این استراتژی تهیه شده است که طی آناز وزرا خواسته شده تا مالیات 3
میلیارد پوندی شکر و نمک را به عنوان بخشی ازبرنامه "یک بارفرصت در زندگی" برای ترک اعتیاد مردم بریتانیا به غذاهای ناسالم، کاهش مصرف گوشت تا یک سوم و کمک به مقابله با تغییرات آب و هوایی وضع کنند. چشم نوازترین توصیه آن، مالیات 3
پوندی برای هر کیلو شکر و 6
پوند برای نمکی است که به صورت عمده برای استفاده در غذاهای فرآوری شده، غذاهای آماده و رستورانی به فروش می رسد که اولین بار در جهان خواهد بود.
با این کار سالانه 3
.4 میلیارد پوند جمعآوری میشود که بخشی از آن باید برای گسترش غذای رایگان مدارس به 1
میلیون کودک و بازنگری فرهنگ غذایی بریتانیا هزینه شود.
این استراتژی بر آسیب های ناشی از بخش غذا و کشاورزی به طبیعت و آب و هوا تأکید می کند.
در این بیانیه آمده است عادات غذایی ما محیط زیست را از بین می برد و این به نوبه خود امنیت غذایی ما راتهدید می کند.
شوک بزرگ بعدی به عرضه مواد غذایی ما تقریباً به طور قطع ناشی از تغییرات آب و هوایی به شکل رویدادهای آب و هوایی شدید و شکست های فاجعه بار دربرداشت خواهد بود.
در این گزارش از وزیران مربوطه خواسته شده است که تغییرات در عادات غذایی مردم و فرهنگ غذایی مردم را سرعت ببخشند تا بریتانیا به اهداف خود در مورد سلامت، آب و هوا و طبیعت دست یابد.
مهمترین این اهداف: مصرف گوشت و غذاهای فوق فرآوری شده دربریتانیا باید نزدیک به یک سوم کاهش یابد و مصرف میوه و سبزیجات تا سال 2032 ,30
درصد افزایش یابد.
کاهش سطح فعلی مصرف گوشت، انتشار گازهای گلخانهای و سایر آلودگیهای دام را کاهش میدهد و زمینهای کشاورزی را برای جنگلها آزاد میکند که میتوانند دی اکسید کربن را جذب کنند همانطور که برای رسیدن به هدف خالص انتشار صفر بریتانیا تا سال 2050
لازم است.
این استراتژی مالیات گوشت را رد می کند که در یک نظرسنجی بسیار ناپسندتر از مالیات بر نمک و شکر بود و آن را از نظر سیاسی غیرممکن خوانده بود در عوض پیشنهاد میکند مصرفکنندگان از مصرف گوشت منع شوند همچنین از گوشت های گیاهی به عنوان جایگزین در غذاهای فرآوری شده حمایت می کند.
نویسنده این گزارش بیان می کند که همه گیری بیماری کووید19 یک واقعیت دردناک بود و چاقی عامل اصلی در نرخ بالای مرگ و میر کووید دربریتانیا بود.بریتانیا سومین کشور چاق در میان ثروتمندترین کشورهای جهان است و از هر 10
جمعیت بالغ، سه نفر چاق هستند بنابراینمداخلات دولت در این زمینه ضروری است و آموزش و اراده به تنهایی کافی نیست.
وی افزود:
برخی از توصیههای این استراتژی با اعتراض صنایع غذایی مواجه خواهد شد که مدلتولید و کسب وکارشان متناسب با سیستم غذایی فعلی شکل گرفته است. .بدیهی است که تغییر هرگز آسان نیست اما ما نمیتوانیم یک سیستم غذایی پایدار، سالم و منصفانه با انجام تجارت معمولی بسازیم .
توصیه های کلیدی استراتژی غذایی بریتانیا عبارتند از: