اخبار و تازه ها چهار شنبه 13 اسفند 1399 ساعت 12:49

هشدار انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت در باره آلودگی هوا

انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران طی اطلاعیه ای؛ برای کاهش عوارض آلودگی هوا توصیه هایی را اعلام کرده است.مهمترین توصیه های این انجمن مصرف آن دسته از مواد غذایی است که عوارض ناشی از آلودگی هوا بر سلامت را کمتر می کند.متن اطلاعیه به شرح زیر است:

به نام خدا
آلودگی هوای تهران و برخی کلانشهر‌ها باز هم از مرز ناسالم عبور کرد؛ به حدی که تهران را در روز دوشنبه ۸ آذرماه با شاخص آلودگی ۱۶۶ در جایگاه دومین شهر آلودهٔ جهان قرار داد. این معضل، تهدیدی جدی و فوری برای سلامت و کیفیت زندگی شهروندان و اقتصاد کشور است. انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران به عنوان انجمنی علمی که برای خود رسالت اجتماعی در حوزهٔ سلامت و تغذیه قائل است، از مسئولان ذیربط می‌خواهد هر چه زودتر برای رفع مشکل آلودگی هوا تدبیری اتخاذ کنند.
همچنین از مردم تقاضا می‌کند با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، انجام تست‌های بازرسی وسیله نقلیه و حتی کاشت درختان در مقابل خانه‌های خود نقشی مؤثر در کاهش آلودگی هوا ایفا نمایند. نوع تغذیه می‌تواند تا حد زیادی از عوارض خطرناک آلاینده‌های موجود در هوا بر بدن بکاهد. به همین جهت برای کاهش این عوارض نامطلوب، توصیه‌های زیر ارائه می‌گردد:
۱- با بروز پدیدهٔ وارونگی دما، در صبح اول وقت فصل‌های سرد میزان آلودگی به حداکثر می‌رسد. با گرم شدن هوا در طول روز از وخامت اوضاع تا حدی کاسته می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌گردد در ساعات اولیهٔ روزهایی که هوا وارونگی دارد، حتما از ماسک استفاده کنید. ۲- در روزهایی که آلودگی هوا به مرز هشدار دهنده‌ای می‌رسد، همهٔ افراد به ویژه گروه‌های در معرض خطر (کودکان، سالمندان، مادران
باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی) باید در خانه بمانند و درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارند.
۳- مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها به ویژه ویتامین‌های E و C بهترین دشمنان آلودگی هوا هستند. خوردن کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنج، نارنگی و کاهو را نباید فراموش کرد. ویتامین E را نیز می‌توان در جوانه گندم، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگ‌های سبز پیدا کرد.
۴- در روز‌های آلوده تا حد امکان شیر، ماست و سایر لبنیات را مصرف شود. این مواد حاوی فسفر، منیزیم و کلسیم هستند و به بدن در مبارزه با اثرات آلودگی هوا کمک می‌کنند.
۵- مصرف منظم ماهی‌های روغنی نظير ماهی آزاد و سالمون می‌تواند در تقويت و بهبود فعاليت دستگاه تنفسی مؤثر واقع شود. برخی از نوشيدنی‌ها مانند چای سبز و قهوه نيز به دليل داشتن تركيبات فلاونوييدی می‌توانند توان دفاعی بدن را در برابر عوامل اكسيدكننده بيشتر كنند. ۶- در روزهای آلوده بهتر است از غذاهای سرخ کردنی و فست‌فود استفاده نشود و بیشتر غذاها به صورت بخارپز و یا آب‌پز باشند. 10 آذر 1398

منبع: 
تعداد بازدید :  4949
نوشته شده توسط: مدیر سیستم
کلمات کلیدی: 


اخبار و تازه ها
سمینار ها و همایش ها
نمایشگاه ها
کارگاه های آموزشی
طرح ها و برنامه ها

دکتر ربابه شیخ الاسلام

رئیس انجمن